Nieuwsbrief Boon Agrosystems Juli 2019 Klik hier voor de webversie

In deze eerste nieuwsbrief willen we u informeren over uw telefoonlijn voor het alarmsysteem. Op het moment is hier veel onduidelijkheid over doordat ISDN per 1 september verdwijnt en analoge lijn komende jaren wordt uit gefaseerd.

Daarnaast heeft Ad├ęsys, leverancier van alarmsystemen, een nieuw type alarmkiezer die binnenkort beschikbaar is. Hier willen we u over informeren wat de voordelen voor uw bedrijf kunnen zijn. 

Aansluitingen alarmkiezer
Einde ISDN

Een alarmkiezer is een apparaat dat u informeert over die alarmen die op het bedrijf optreden. De kiezer heeft een telefoonlijn of internet nodig om de gebruiker te bereiken. Traditioneel waren er 2 mogelijkheden, een analoge lijn en een ISDN lijn. Beide opties zijn binnenkort niet meer beschikbaar. ISDN verdwijnt per 1 september 2019 en de analoge lijn wordt komende jaren ook uit gefaseerd.

Alternatief hiervoor is een digitale lijn vanuit de internetrouter en een GSM-module in de alarmkiezer. We adviseren om bij kritische installaties te werken met minimaal 2 netwerkaansluitingen, Via GSM en een digitale lijn. Wanneer een van beide lijnen wegvalt, kan gealarmeerd worden via de andere lijn. Als er nog een anologe lijn beschikbaar is kan deze ook worden benut. 

Alternatief voor bestaande netwerken is AgroAlarm. Hierbij wordt gealarmeerd via satelliet. De maandelijkse lasten hiervan zijn hoger, maar de betrouwbaarheid is beter. Meer informatie via agroalarm.com.

Informeer bij ons wat voor u de beste keuze is.

Waarom lokaal-alarm

Naast doormelding via de telefoon, heeft een alarmmelder ook de mogelijkheid van het aansluiten van lokale alarmgevers. Op de alarmkiezer zelf is een kleine sirene aanwezig. Daarnaast zijn er nog twee extra aansluitingen voor:

Sirene: Deze sirene wordt buiten geplaatst en moet op het gehele erf te horen zijn. Deze kan met enkele minuten vertraging ingesteld worden, om overlast te voorkomen

Flitslicht: Deze blijft flitsen zolang er een alarm actief is. Wanneer een alarm op de kiezer gereset wordt, geeft de alarmkiezer geen automatische herhaling (in tegenstelling tot reset via telefoon).  Het flitslicht blijft echter wel flitsen zolang een alarmingang actief is. 

Nieuw type alarmkiezer
Octalarm-Touch

De 5e generatie Octalarm is uitgebracht. Deze nieuwe alarmkiezer is voorzien van een groot touch-screen en kenmerkt zich door veel gebruikersgemak. 

Daarnaast biedt de alarmkiezer onder andere de volgende voordelen:

  • Uitbellen via PSTN (analoog), VOIP/SIP (vast internet via VPN) en draadloze verbinding 4G via VPN (GSM) wereldwijd mogelijk
  • Ingestelde alarmteksten worden automatisch uitgesproken in taal gebruiker
  • Groot touchscreen met handige gebruikersschermen
  • Aantal ingangen variabel en uitbreidbaar tot 24 ingangen (op dit moment nog niet beschikbaar)
Meer info
Onderhoud Alarmsysteem

In het kader van goed ondernemerschap is het verstandig om het alarmsysteem regelmatig te onderhouden. Ook uw verzekering eist dit. Zelf kunt u zorg dragen voor het maandelijks testen van de ingangen. Wij adviseren om elke 2 jaar te controleren of de instellingen nog actueel zijn en de accu ('s) te vervangen. Met name na werkzaamheden aan het net door providers is een uitgebreide test aanbevolen.  Vaak combineren we deze werkzaamheden met periodiek onderhoud aan de klimaatapparatuur.

Benieuwd naar onze projecten?
Gevelventilatie

Veel mogelijkheden 

Verlichting

Glasslux: laag energieverbruik 

Automatisering

Mechanische ventilatiesystemen

Zonnepanelen

Duurzame energievoorziening 

Meer info
Boon Agrosystems B.V.

Barnseweg 92, Barneveld
Netherlands

website linkedin facebook
0031 (0)342-417528
info@boonagro.nl


Afmelden nieuwsbrief
MailerLite